Categories: Mozilla Nyheter

Et fritt og åpent Internett

phone-overlayMozilla er en non-profit-organisasjon som jobber for å gjøre nettet bedre for alle. Målet er ikke å tjene penger på brukerne, men å gjøre nettet best mulig, og mest mulig tilgjengelig for alle. En viktig del av Mozillas mål er å holde deg, og din personlige informasjon trygg og privat. Det er også derfor Mozilla ikke leverer reklame, ikke selger info om deg videre, og heller ikke sporer hva du gjør på nettet.

Det er Mozillas målsetning som styrer hvordan Firefox blir til. Avgjørelser er først og fremst basert på dine behov, og ikke på kommersielle hensyn som hos mange andre aktører.

Firefox OS

Du har kanskje allerede hørt om Firefox OS? Firefox OS er et operativsystem for smarttelefoner som endrer måten brukerne forholder seg til nettet på. Det bryter ned skillet mellom web og telefon, og er vesentlig forskjellig fra de «lukkede» økosystemene som i dag fins hos iOS, Windows Phone og (til dels) Android.

Telefoner som er basert på Firefox OS blir i  bunn og grunn nettlesere. Apps baseres på HTML5, og åpnes og lukkes som om gjennom en nettleseren. Les mer om Firefox OS.

Bli en av oss!

Mozilla-miljøet består av tusenvis av entusiastiske frivillige som jobber for samme mål: å holde Internett fritt. Internett beriker våre liv som mennesker, bidrar til nyskapning, næringsvirksomhet, læring og samarbeid. For å holde det slik, er det viktig at retningen Internett tar er mot mer åpenhet og mer frihet. Vil du bli en del av et slikt miljø, slik at du kan si at du har gjort en forskjell? Se hvordan du kan bidra til Mozilla-prosjektet.

I Mozilla Norge trenger vi også personer som styrer med oversetting, driver brukerstøtte, er synlige på sosiale medier og ivaretar interesser for norske brukere. Les hvordan du kan komme i kontakt med oss. Å bidra i det norske miljøet er spesielt passende dersom du ikke har erfaring med programmering, eller dersom du bare har noen få timer til overs.