Neste runde av Firefox- og Mozilla-utgivelser

Håvard Mork

5

Om Firefox 8Neste runde av lanseringer av Mozilla-produkter vil skje på et tidspunkt etter 8. november, og i denne omgangen er det Firefox 8 og Thunderbird 8 som står for tur. Mozilla-stiftelsens mål er å arbeide for åpenhet, nyskapning og nye muligheter på nettet. Målet oppnås ved å lage bra programvare og skape entusiasme på verdensveven, og Firefox er virkelig bra programvare.

Du kan i dag allerede prøve ut beta-versjonen av Firefox 8 ved å laste ned siste versjon fra Beta-kanalen. Dersom du laster ned beta-versjonen, vil du i nettleseren automatisk få beskjed når du kan oppgradere til den ferdige utgaven. Les mer om Mozillas program for hyppige lanseringer her.

Du kan se hva som er nytt i versjonsnotatet til 8.0beta. Kort oppsummert:

 • Utvidelser som installeres av tredjepartsprogrammer vil slås av som standard.
 • Ny skjerm som vises bare en gang for å behandle tidligere installerte utvidelser.
 • Ny innstilling: Faner kan stilles inn til å lastes første gang de vises, istedenfor når fanene åpnes.
 • Bedre stabilitet og utseende, og mange forbedringer knyttet til nye webteknologier!

Mozilla har også opprettet en egen blogg med info om hva som kommer i fremtidige versjoner av Firefox. Følg med for å bli inspirert!

5 kommentarer

 1. René K. Dalnoki skrev den :

  Er veldig glad for at dere er til, Firefox er min favoritt-nettleser!
  Men hva er det babylon-greiene som driver og forstyrrer meg den siste tiden? Ser ut som noe i linje med reklame som de stikker inn i avisen, og som du absolutt ikke har bedt om men ikke kan velge bort.

 2. Stefan skrev den :

  Varför fungerar inte nynorsk-ordlistan (https://addons.mozilla.org/en-US/seamonkey/addon/norsk-nynorsk-ordliste/) med Seamonkey 2.4 och 2.5? Det står att den fungerar med Firefox upp till version 9 men med Seamonkey bara upp till 2.4α1. I och med att den fungerar med en α-version låter det dessutom underligt att den inte fungerar med den slutgiltiga produkten. Är det bara något skrivfel i tillägget någonstans?

  1. Håvar Henriksen skrev den ::

   Det er fikset nå. Jeg har rett og slett glemt å oppdatere versjonskompatibilitetsinformasjonen for SeaMonkey…

 3. Pavel skrev den ::

  Den nye firefox 10 virka ikke.
  Det fungerer bare starsiden, som jeg har heldivis på google, men hvis jeg trenger å åpne ny vindu, må jeg finne det som søkeresultat. Hvis jeg skriver eller kopierer linken rett til adresselinja, så skjer ingenting.

 4. Pavel skrev den ::

  Ja vel, den fungerer hvis man trykker på pila helt høyre i adresselinja.
  Vanlig “enter” knapp fungerer ikke 🙁
  Det kan funka bra på et lesebrett, men for datamaskiner med tastatur er det tåpelig 🙁