Categories: Firefox Nyheter Sikkerhet

Neste runde av Firefox- og Mozilla-utgivelser

Om Firefox 8Neste runde av lanseringer av Mozilla-produkter vil skje på et tidspunkt etter 8. november, og i denne omgangen er det Firefox 8 og Thunderbird 8 som står for tur. Mozilla-stiftelsens mål er å arbeide for åpenhet, nyskapning og nye muligheter på nettet. Målet oppnås ved å lage bra programvare og skape entusiasme på verdensveven, og Firefox er virkelig bra programvare.

Du kan i dag allerede prøve ut beta-versjonen av Firefox 8 ved å laste ned siste versjon fra Beta-kanalen. Dersom du laster ned beta-versjonen, vil du i nettleseren automatisk få beskjed når du kan oppgradere til den ferdige utgaven. Les mer om Mozillas program for hyppige lanseringer her.

Du kan se hva som er nytt i versjonsnotatet til 8.0beta. Kort oppsummert:

 • Utvidelser som installeres av tredjepartsprogrammer vil slås av som standard.
 • Ny skjerm som vises bare en gang for å behandle tidligere installerte utvidelser.
 • Ny innstilling: Faner kan stilles inn til å lastes første gang de vises, istedenfor når fanene åpnes.
 • Bedre stabilitet og utseende, og mange forbedringer knyttet til nye webteknologier!

Mozilla har også opprettet en egen blogg med info om hva som kommer i fremtidige versjoner av Firefox. Følg med for å bli inspirert!

5 comments on “Neste runde av Firefox- og Mozilla-utgivelser”

 1. René K. Dalnoki wrote on

  Er veldig glad for at dere er til, Firefox er min favoritt-nettleser!
  Men hva er det babylon-greiene som driver og forstyrrer meg den siste tiden? Ser ut som noe i linje med reklame som de stikker inn i avisen, og som du absolutt ikke har bedt om men ikke kan velge bort.

 2. Stefan wrote on

  Varför fungerar inte nynorsk-ordlistan (https://addons.mozilla.org/en-US/seamonkey/addon/norsk-nynorsk-ordliste/) med Seamonkey 2.4 och 2.5? Det står att den fungerar med Firefox upp till version 9 men med Seamonkey bara upp till 2.4α1. I och med att den fungerar med en α-version låter det dessutom underligt att den inte fungerar med den slutgiltiga produkten. Är det bara något skrivfel i tillägget någonstans?

  1. Håvar Henriksen wrote on

   Det er fikset nå. Jeg har rett og slett glemt å oppdatere versjonskompatibilitetsinformasjonen for SeaMonkey…

 3. Pavel wrote on

  Den nye firefox 10 virka ikke.
  Det fungerer bare starsiden, som jeg har heldivis på google, men hvis jeg trenger å åpne ny vindu, må jeg finne det som søkeresultat. Hvis jeg skriver eller kopierer linken rett til adresselinja, så skjer ingenting.

 4. Pavel wrote on

  Ja vel, den fungerer hvis man trykker på pila helt høyre i adresselinja.
  Vanlig «enter» knapp fungerer ikke 🙁
  Det kan funka bra på et lesebrett, men for datamaskiner med tastatur er det tåpelig 🙁