Categories: Firefox Nyheter Sikkerhet

Firefox 4 ute nå – last ned mens den er varm!

Etter 14 måneder med utvikling er den endelig her! Last ned Firefox 4 og opplev nettet i enda bedre nyanser, 6 ganger raskere enn forgjengeren, og med enda flere muligheter! Det er du som er vinneren når verdens beste nettleser nettopp har blitt enda bedre.

Se en video om hva som er nytt i Firefox 4 på YouTube.

Du kan laste ned Firefox 4 herfra (se nedlastingsboks til høyre), eller fra Mozilla.com.

Mozilla, som er en global ideell organisasjon som jobber for å gjøre nettet bedre, er opptatt av å gi brukeren tilbake kontrollen over opplevelsen av nettet. Med et strømlinjeformet brukergrensesnitt, spennende nye funksjoner, bedre hastighet og støtte for moderne webteknologier er det nettopp brukeren (deg!) som kommer i fokus.

Nytt i denne versjonen er blant annet:

 • Et skinnende, nytt utseende som lar nettsider få fokus. Med funksjoner som applikasjonsfaner og Panorama blir nettsurfing mer effektivt.
 • Nettleseren er nå lynkjapp, over 6 ganger raskere enn forrige versjon. Du slipper nå å vente på nettleseren, og kan heller bruke tiden på det du liker å gjøre.
 • Firefox Sync hjelper deg å synkronisere bokmerker, historikk, åpne faner og passord mellom PC-en(e) og mobile enheter du har.
 • Firefox 4 støter moderne webteknologier, deriblant HTML5. Sjekk ut Web O’ Wonder-demonettstedet for å få et inntrykk.

PS: Visste du at du kan velge mellom tusenvis av utvidelser laget av uavhengige utviklere? Det fins noe for enhver smak. Prøv for eksempel ut den norske ordlisten på bokmål og på nynorsk, denne værvarsel-tjenesten, denne facebook-verktøylinjen, eller hva med denne reklame-blokkereren?

4 comments on “Firefox 4 ute nå – last ned mens den er varm!”

 1. M.G wrote on

  Firefox 4.0 fungerer IKKE med Norsk bank ID
  Når kommer det en «fix» for dette??

  Bank ID is NOT working properly in Firefox 4.0
  When is a fix or upgrade available

 2. A.A wrote on

  for oppdatering når jeg avsluttet alltid ble spørt om jeg vil lagre sidene, slik at neste gang når jeg startet igjen alle sidene som var åpen/lagret startete igjen. dvs. jeg kunne fortsette der jeg sluttet. men nå etter oppdateringen skjer ikke dette. hvorfor?

 3. Atle wrote on

  I tillegg til problemene med BankID vil heller ikke Altinn.no fungere i Firefox4. Dette gjelder både ved direkte innlogging i Altinn med MinID, og i tilfeller der jeg først logger på Minside.no for så å velge en tjeneste i Altinn som er linket fra Minside.

  Etter å ha søkt informasjon rundt problemer med Firefox4 fant jeg et tips på en amerikansk side som kunne fortelle at versjon 3.6.16 ligger ute på Mozilla.org. Har gått tilbake til denne versjonen og den fungerer aldeles utmerket.

  [Redigert – slo sammen to kommentarer]
  Glemte å opplyse om at operativsystem er OSX 10.6.7

  1. Håvar Henriksen wrote on

   Jeg har selv testet BankID og Altinn.no på Mac OS X 10.6.7, og hadde ingen problemer med å bruke tjenestene.
   Har du siste utgave av Java og Adobe Flash installert?
   Prøv å test med Mozillas programtilleggssjekker for å se om alle programtilleggene er oppdatert.