Categories: Firefox Nyheter

Nytt utseende på Firefox.no

Mozilla Norge - nytt design

Sist vi byttet utseende (tema) på Firefox.no var i mai 2008 da vi gikk over fra å ha en statisk nettside, til å ha en blogg-basert løsning. I dag har vi altså skiftet ut utseendet igjen, men denne gangen er det en mindre forandring det er snakk om, siden det underliggende WordPress-blogg-systemet er det samme. Vi har valgt å bytte ut utseende til det såkalte Mozilla Community-temaet, som er et offisielt tema fra Mozilla Foundation laget spesielt for Mozilla foreninger rundt om i verden.

Nedlastingsboksene til de forskjellige Mozilla-produktene har blitt flyttet fra å være på toppen av siden (i headeren), til å være i høyre sidekolonne. Dette gjorde at vi fikk bedre plass, både til flere produkter (Mozilla SeaMonkey er lagt til), og til mer informasjon om hvert enkelt produkt. Nå er det oppgitt hvilket operativsystem det er man laster ned programmet til. Det er også lenker nederst i hver boks hvor man kan laste ned andre utgaver av produktet, både på andre språk og til andre operativsystem, samt at det er en lenke hvor man kan lese mer om det aktuelle produktet. Tittelen på bloggen er forandret fra Firefox.no til Mozilla Norge. Tittelteksten er stylet kun ved hjelp av CSS3, og det er altså ikke brukt en bilde-fil til dette. Det samme gjelder programtitlene på programmene i nedlastningsboksen i høyre sidekolonne. (Prøv å marker teksten «Mozilla Norge» og «Firefox 3.6»). Web-fonten brukt til dette er Droid Sans, kjent fra Android-plattformen. Denne fonten er veldig lik den kommersielle fonten, FF Meta Bold, som Mozilla Foundation bruker i sine produktlogoer.

Til slutt vil jeg få rette en takk til Håvard Mork og Lasse Marøen som har hjulpet meg under denne prosessen og har kommet med positive tilbakemeldinger underveis.