Større belønning for å oppdage sikkerhetsfeil

Håvar Henriksen

2

Firefox sikkerhet
Flere medier rapporterer at Mozilla Corporataion øker belønningen for å oppdage sikkerhetshull i Firefox og andre Mozilla-produkter.
Mozilla Foundation begynte i august 2004 å utbetale belønning for oppdagelse av sikkerhetshull i Mozilla-produkter. Beløpet var den gang på 500 USD, men Mozilla Corporation har nå seksdoblet beløpet til 3 000 USD.
De som rapporterer inn et gyldig sikkerhetshull i Firefox eller andre Mozilla-produkter vil nå kunne få en belønning på nærmere 19.000 kroner. Følgende begrensinger gjelder:

 • Sikkerhetshullet må være original og den må ikke være rapportert eller løst tidligere.
 • Sikkerhetshullet må kunne utnyttes utenfra, altså ved at en for eksempel besøker en spesielt utformet nettside.
 • Sikkerhetshullet må være tilstede i den siste støttede utgaven, betautgave eller utgivelseskandidat, av Firefox, Thunderbird, Firefox Mobile, eller i Mozilla-tjenester som kan kompromittere brukere av disse produktene, utgitt av Mozilla Corporation eller Mozilla Messaging.
 • Sikkerhetsfeil i eller som følge av ytterligere tredjeparts programvare (for eksempel programtillegg og utvidelser) er utelukket fra Bug Bounty programmet.
 • Innsender må ikke selv stå bak koden med sikkerhetshullet i eller på annen måte være involvert i sine bidrag til Mozilla-prosjektet (for eksempel ved å gi “check-in reviews”) (naturligvis).

Les mer om Mozillas sikkerhetsarkitektur her, og om hvordan Mozilla tar din sikkerhet på nettet alvorlig.
Ofte stile spørsmål angående “Bug Bounty” programmet.

2 kommentarer

 1. Annette skrev den :

  LinkedIn har vært inne og lagt seg som hovedside på min Firefox nettleser uten min tillatelse.
  Kan dere gjør det mer sikkert?

 2. Håvard Mork skrev den ::

  Det er sannsynlig at du har trykt på knappen
  ‘Verkøy -> Innstillinger -> Generelt -> Startside -> Bruk åpne nettsider’
  mens du har vært innom LinkedIn.
  Tror ikke LinkedIn driver med hacking av nettlesere … 🙂

  Dersom du har installert en Firefox-utvidelse for LinkedIn, f.eks. “LinkedIn Companion for Firefox”, er det også mulig at DENNE har byttet startsiden din. Firefox-utvidelser vil ha tillatelse til å endre startsiden din. Mozilla har sikkerhetsgjennomgang av alle utvidelser på addons.mozilla.org.