Categories: Firefox Sikkerhet

Større belønning for å oppdage sikkerhetsfeil

Firefox sikkerhet
Flere medier rapporterer at Mozilla Corporataion øker belønningen for å oppdage sikkerhetshull i Firefox og andre Mozilla-produkter.
Mozilla Foundation begynte i august 2004 å utbetale belønning for oppdagelse av sikkerhetshull i Mozilla-produkter. Beløpet var den gang på 500 USD, men Mozilla Corporation har nå seksdoblet beløpet til 3 000 USD.
De som rapporterer inn et gyldig sikkerhetshull i Firefox eller andre Mozilla-produkter vil nå kunne få en belønning på nærmere 19.000 kroner. Følgende begrensinger gjelder:

 • Sikkerhetshullet må være original og den må ikke være rapportert eller løst tidligere.
 • Sikkerhetshullet må kunne utnyttes utenfra, altså ved at en for eksempel besøker en spesielt utformet nettside.
 • Sikkerhetshullet må være tilstede i den siste støttede utgaven, betautgave eller utgivelseskandidat, av Firefox, Thunderbird, Firefox Mobile, eller i Mozilla-tjenester som kan kompromittere brukere av disse produktene, utgitt av Mozilla Corporation eller Mozilla Messaging.
 • Sikkerhetsfeil i eller som følge av ytterligere tredjeparts programvare (for eksempel programtillegg og utvidelser) er utelukket fra Bug Bounty programmet.
 • Innsender må ikke selv stå bak koden med sikkerhetshullet i eller på annen måte være involvert i sine bidrag til Mozilla-prosjektet (for eksempel ved å gi «check-in reviews») (naturligvis).

Les mer om Mozillas sikkerhetsarkitektur her, og om hvordan Mozilla tar din sikkerhet på nettet alvorlig.
Ofte stile spørsmål angående «Bug Bounty» programmet.

2 comments on “Større belønning for å oppdage sikkerhetsfeil”

 1. Annette wrote on

  LinkedIn har vært inne og lagt seg som hovedside på min Firefox nettleser uten min tillatelse.
  Kan dere gjør det mer sikkert?

 2. Håvard Mork wrote on

  Det er sannsynlig at du har trykt på knappen
  ‘Verkøy -> Innstillinger -> Generelt -> Startside -> Bruk åpne nettsider’
  mens du har vært innom LinkedIn.
  Tror ikke LinkedIn driver med hacking av nettlesere … 🙂

  Dersom du har installert en Firefox-utvidelse for LinkedIn, f.eks. «LinkedIn Companion for Firefox», er det også mulig at DENNE har byttet startsiden din. Firefox-utvidelser vil ha tillatelse til å endre startsiden din. Mozilla har sikkerhetsgjennomgang av alle utvidelser på addons.mozilla.org.