Categories: Firefox Mobil Nyheter

Firefox på mobilen

Har du en Nokia N900 smarttelefon eller en N810 tablet så vil du definitivt være interessert i å prøve ut Firefox for mobil.

Firefox for mobil har funksjoner som blant annet nettlesing med faner, passordhåndtering, og mulighet til å synkronisere med PC. Brukergrensesnittet er bygd opp rundt touchskjermen, slik at du drar og slipper i nettsiden for å navigere og zoome i nettsidene. Den mobile versjonen bruker den samme Gecko-tegnemotoren som Firefox 3.6 for Windows, Mac OS X og Linux også bruker.

Firefox har allerede vært tilgjengelig på Nokia N900 (Maemo) en stund, og neste versjon er allerede under utvikling. En Android-versjon av Firefox er også under utvikling, som det blir spennende å følge utviklingen på.

For å installere Firefox på Nokia N900, åpne http://www.mozilla.com/en-US/m/ fra telefonen og last ned. Både norsk og engelsk versjon er tilgjengelig. Se video med demo nedenfor.


Se videoen på YouTube.