Categories: Nyheter

Spørsmålsbasert captcha-validering lagt til på kommentarer

Captcha-validering, et system for å skille mellom mennesker og maskiner, er nå blitt lagt til på kommentarfunksjonen på denne bloggen. Dette ble gjort etter at det ble lagt til veldig mange spam-kommentarer fra såkalte spam-bots. For å kunne legge igjen en kommentar er man nå nødt til å svare på et enkelt spørsmål. For øyeblikket er det kun enkle matematikkoppgaver det er snakk om, og det er kun addisjons- og substraksjonsoppgaver. Opprinnelig var det også multiplikasjonsoppgaver med, men jeg fant senere ut at det ikke var noen vits i å ha slike oppgaver.

Et eksempel på en slik oppgave kan da være: Kan du regne ut hva syv pluss fire blir?, svaret må da skrives med tall og ikke med bokstaver, altså 11, og ikke elleve.Jeg har senere planer om å legge ut kildekoden til WordPress-innstikket vi bruker, slik at andre også kan bruke dette.

Vi bestemte oss for å bruke spørsmålsbasert validering og ikke bildebasert validering, slik som f.eks. registreringssidene til Gmail bruker, på grunn av at disse bildene ofte kan være vanskelig å tyde.

Eksempel på captcha-bilde fra Gmails registreringsside.

Eksempel på captcha-bilde fra Gmails registreringsside.

One comment on “Spørsmålsbasert captcha-validering lagt til på kommentarer”

  1. Håkon Albert Olaussen wrote on

    Jeg la inn Firefox som nettleser.
    Den er bare helt rå, kjapp og lett og jobbe med.
    Hadde Opera før. Det var bånn i bøtta i forhold til
    Firefox