Spørsmålsbasert captcha-validering lagt til på kommentarer

Håvar Henriksen

1

Captcha-validering, et system for å skille mellom mennesker og maskiner, er nå blitt lagt til på kommentarfunksjonen på denne bloggen. Dette ble gjort etter at det ble lagt til veldig mange spam-kommentarer fra såkalte spam-bots. For å kunne legge igjen en kommentar er man nå nødt til å svare på et enkelt spørsmål. For øyeblikket er det kun enkle matematikkoppgaver det er snakk om, og det er kun addisjons- og substraksjonsoppgaver. Opprinnelig var det også multiplikasjonsoppgaver med, men jeg fant senere ut at det ikke var noen vits i å ha slike oppgaver.

Et eksempel på en slik oppgave kan da være: Kan du regne ut hva syv pluss fire blir?, svaret må da skrives med tall og ikke med bokstaver, altså 11, og ikke elleve.Jeg har senere planer om å legge ut kildekoden til WordPress-innstikket vi bruker, slik at andre også kan bruke dette.

Vi bestemte oss for å bruke spørsmålsbasert validering og ikke bildebasert validering, slik som f.eks. registreringssidene til Gmail bruker, på grunn av at disse bildene ofte kan være vanskelig å tyde.

Eksempel på captcha-bilde fra Gmails registreringsside.

Eksempel på captcha-bilde fra Gmails registreringsside.

En kommentar

  1. Håkon Albert Olaussen skrev den :

    Jeg la inn Firefox som nettleser.
    Den er bare helt rå, kjapp og lett og jobbe med.
    Hadde Opera før. Det var bånn i bøtta i forhold til
    Firefox