Firefox 3.5

Lasse Marøen

31

Endelig er den ferdige versjonen av Firefox 3.5 klar for nedlasting på norsk og  ca 70 andre språk. Vi har skrevet mye om utviklingen av Firefox 3.5 her på firefox.no, men her er de viktigste nyhetene oppsummert:

 • Støtte for video og lyd direkte i nettleseren, som beskrevet i HTML 5-standarden
 • Forbedrete verktøy for å kontrollere dine private data, inkludert funksjonen “privat nettlesing”
 • Bedre ytelse i webapplikasjoner med den nye TraceMonkey javascript-motoren
 • Mulighet for å oppgi din plassering til nettsteder, med “Stedsavhengig nettlesing“.
 • Flere hastighetsforbedringer
 • Forbedring av støtten for ulike webteknologier som gir nye muligheter for utviklere

Les mer om alle nyhetene for utviklere på developer.mozilla.org.

Og hvis du ikke allerede har gjort det, last ned Firefox 3.5 nå!

31 kommentarer

 1. Glenn skrev den :

  Bare meg eller er Firefox 3.5 skikkelig treg når den laster inn sider i faner i bakgrunnen?

 2. Lars skrev den :

  Har benyttet IE7. Lastet ned FF 3.5. Den er til tider veldig treg. Eksempelvis når jeg skal skive inn søketekst på google skjer ingenting. Deretter henger FF og jeg må restarte PC for å få igang FF igjen. Fortsetter med IE7 jeg…

 3. Tilbakesporing fra Ordbanken i nettlesaren « Kristoffer Egil Bonarjee ::

  […] så då kan eg jo dekka det òg, i Firefox vel å merka. Dei som nyttar IE bør uansett testa ut Firefox 3.5, med snaddar som <video> […]

 4. Tilbakesporing fra Slå av OpenID i Mozilla Weave « Kristoffer Egil Bonarjee ::

  […] Weave er eit veldig kjekt innstikk til Firefox 3.5 som lar deg ta me deg innstillingane dine frå ein maskin til ein anna. Dermed har du historia di, […]

 5. Wenche skrev den :

  Den nye versjonen av firefox er elendig. Har alltid brukt firefox, og har alltid vært fornøyd. Men etter at jeg oppdaterte til den siste utgaven av firefox har alt vært heldig elendig. Får ikke lastet inn sidene.

 6. Onan skrev den ::

  Har ikke merket noe til noe treghet enda jeg.. Testet ved å åpne 9 faner fra startsiden min google.no/ig og det gikk mye raskere enn ved den forrige versjonen.

 7. Jan skrev den :

  Firefox 3.5 er som sirup her oxo, IE er bannlyst på min maskin

 8. Erik skrev den :

  Begynt å bruke Windows 7. Lastet samtidig ned FF 3.5.
  FF 3.5 er håpløs å bruke, henger seg opp for det minste. Om
  det er W7 eller FF som er årsaken vet jeg ikke, men må
  bruke IE så lenge.

 9. Kim skrev den :

  Prøvde FF 3.5. Ikke noe å skryte over! ER VELDIG TREIG!

  Anbefaler alle å bruke Google Chrome den er veldig rask, det eneste er at den har få tillegg men det kommer jo seg etterhvert:D

 10. Jan skrev den :

  Den nye oppdateringen hjalp veldi, nettleseren ble synlig raskere, men skulle fortsatt hatt et gir til.

 11. Tom skrev den :

  Eg har windows 7 og bruker firefox 3.5.1
  , firefox er som sirup når eg blar ned på sider
  og på denne siden #https://firefox.no/# er firefox veldig rask.

 12. Nina skrev den :

  Jeg har brukt ff en stund nå. Lastet ned den siste versjonen for noen dager siden. Men den ble raskt slettet fra maskinen. Kjempe tregt, plutselig lite minne så det kom ikke frem noe skript. Kan være jeg har fått en mandagsutgave, men ser jo at fler har treghet problemer. Har siste utgaven av IE nå, selv den er treg, men ikke like treg som ff var..

 13. Morten skrev den :

  Firefox blir tregere for hver nye versjon. Ikke minst oppstarten tar lengre tid enn noen sinne på min maskin. Noen andre som også opplever dette?

 14. Sveinung skrev den :

  Lasta ned FF 3.5.1 i forgårs, og ingenting er lengre som det skal. Får opp startsida mi (www.startsiden.no)kjapt og greitt som før, men alt anna av det eg prøver å opne eller søke etter på web’en resulterer berre i “Page cannot be found” eller tilsvarande melding. Avinstallerte Firefox, gjekk på nett v hj a Internet Explorer, lasta ned og installerte Ff på nytt. Same elendet. Ingenting funkar. For å skrive denne meldinga fekk eg på nytt ty til IE. Kvifor har eit slikt misfoster av produkt blitt slept laus på sakeslause brukarar? Og denne weblesaren som var så rask og grei å bruke før. Einkvan bør skjemmast og gå i gang og fikse til dette pr omgåande!

 15. Sveinung skrev den :

  Er det mulig å laste ned ein eldre versjon av Firefox? Den nyaste fungerer ikkje i det heile tatt hos meg, og eg vil helst sleppe å blir avhengig av Internet Explorer.

 16. Grr! skrev den :

  Den nyaste Firefox er heilt ubrukeleg. Det tek anslagsvis 100 gonger så lang tid å laste ned ei side i den nyaste Firefox-versjonen som i Internet Explorer versjon 8. Det kan ta mange minuttar å få lasta ned ei side. Dette må det gjerast noko med snarast!

 17. Grr! skrev den :

  I dag fungerer Firefox raskt og greitt igjen. Takk!

 18. Fortvilt skrev den :

  Hvordan sletter man loggen i firefox? har prøvd å trykke ctrl+shift+delete, merke av ALLE hakkene og sletta alt av private data. Likevel kommer loggen opp. Jeg begynner å bli temmelig irritert, liker ikke at alt er lagra på familiePC’n. Dessuten er det plagsomt å få opp irrelevante sider man leste på for 1 mnd siden eller mer!!

 19. Bjørn skrev den :

  Firefox er rask hos meg…..finnes ikke treg ( nye versjonen )

 20. Nils Ola skrev den :

  Av uforklarlege grunnar greier eg ikkje å lagre info om den startsida eg ynskjer i denne versjonen av Firefox. Neste gong eg startar lesaren kjem Google-sida opp som om ingen ting hadde vorte lagra. Gjer eg noko gale, eller er det fleire som opplever det same?

 21. Glenn skrev den :

  Det viste seg at det var Alexa’s plugin Sparky som forårsaket tregheten hos meg.

 22. Geir skrev den :

  Firefox 3.5 gjør at maskinen henger seg opp og jeg må skru av og på maskinen igjen. Har Vista operativsystem.
  Blir ikke dette bedre snart er det farvel til Firefox. IE brukes ikke i huset.

 23. Øistein skrev den :

  Avinstaller Speed Dial.

 24. haha skrev den :

  dåkker sug det e heilt raskt på min data 1 gb ram 124 m video og 2 mb nett!! suckers!”

 25. hcs skrev den :

  I mostly use FireFox and FireFox3.5.2-nynorsk runs very fast in my old Mac PowerBook G4 (Os 10.5.8). However I am not able to download pdf files (.doc files are OK). I tried fix this problem by downloading FF again, but it still does not work. (This is not a Mac problem.) Any help is appreciated. (In the meantime, I am switching back to old FF.)

 26. Bjørn skrev den :

  Jeg sliter med å finne en utvidelse som gjør at nrk sitt nett-tv fungerer. “Krever programtillegg”
  Uansett hva jeg gjør.

  Ellers er FF rask som bare d. Vista på en 2ghz dual, 3gb ram maskin.

 27. Torfinn skrev den :

  Jeg kjører Windows 7 med Firefox 3.5.2 og det fungerer IKKE.
  Not responding,svarer ikke kommer opp i hytt og pine.Lastet en eldre versjon som kjører perfekt ;).Trodde først dette var Win7 problem,jeg formaterte testet Vista og Xp men samme problem.
  Det var da jeg sjekket hvilken Firefox versjon jeg hadde på stasjonær pc som fungerte bra jeg så at den var en eldre versjon.Så Firefox 3.5.2 har gitt meg mye styr 🙁

 28. SES skrev den ::

  Prøvde Firefox 3.5, men gikk tilbake til 3.0. Som mange andre skriver her, er den treg. Særlig virker det som utfyllingssider () er trege. Det kan gå sekunder etter at man har klikket på en avkryssingsboks til haken vises. Muligens er dette maskinavhengig, for den maskinen jeg oppdaget dette på er noen år gammel og har ikke den sprekeste CPU eller rikelig med RAM.

 29. FF 3.5.3 skrev den :

  FF 3.5.3 er treig. Why?
  Alle de eldre er jo raskere..
  Tror FF folket har failet her ja..

  Eller er noe hos meg som er feil? :/

 30. Gunnar skrev den :

  Holder på å prøve FF 3,5, kan ikke si noe ennå, men det jeg har merket er at jeg ikke har Norton verktøylinja, noen andre med samme problem, ta kontakt da 🙂

 31. Ta skrev den :

  Har lastet ned nyeste utgave av firefox. Er forferdelig treg når jeg er inne på G-Mail og Facebook. Ellers fungerer den veldig bra. Noen som har en løsning på problemet????