Categories: Firefox Nyheter

IE fortsatt på tilbakegang, Firefox og andre øker

Internet Explorer fortsetter tilbakegangen for sjuende måned på rad, rapporterer cnet news, og har nå 67,55 % globalt. Spesielt gledelig (især for webutviklere) er det at bruken av IE 6 går sterkt tilbake. Firefox fortsetter å øke og ligger nå på 21,53 %. Andre nettlesere som Safari og Chrome øker også.

Dette er gode nyheter for alle som er opptatt av at nettet skal være åpent og tilgjengelig for alle, også for de som ikke bruker Microsoft-produkter. Tiden med en aktør som dominerte markedet med en nettleser med svak støtte for webstandarer er forbi. Kan Microsoft bremse trenden med Internet Explorer 8? Det vil tiden vise.

3 comments on “IE fortsatt på tilbakegang, Firefox og andre øker”

 1. Halvor wrote on

  Vi driver å utvikler en ny web-applikasjon, men som kjent er ikke IE veldig standard-konsistente. Likevel har IE en markedsandel på 67% på verdensbasis, så vi er «tvunget» til å utvikle for IE7.

  På den annen side, så kommer vi til å kjøre testfase hovedsaklig i Norge og kommer til å være kompatible med IE 8 uten særlig ekstrainnsats.

  Derfor lurer jeg på om noen vet hvilken markedsandel FF og andre standard-konsistente browsere har i Norge. Dersom denne er høy, så kanskje vil vi slippe å utvikle til IE7.

 2. Reidar Djupvik wrote on

  Det var vanskelig å finne tall for Norge, men jeg tviler nok sterkt på at bruken av IE er såpass liten i Norge at dere slipper å ta hensyn til den (IE 8 er vel ikke sluppet ennå, så vidt jeg vet), om ikke dere har en uvanlig brukergruppe. Dere kan jo alltids kjøre statistikk på deres egne brukere, det vil jo uansett være mest relevant.

 3. Halvor wrote on

  Akk ja! Siste «rykte» jeg hørte er at IE 8 skal ut i mars, men vår testing av den tilsier at det er en smule tidlig. Blir spennende å følge! Kan vel ikke betviles at det er mye grunnet FF at Microsoft nå ser at de MÅ følge standarder. Takk til Mozilla for det!