Categories: Firefox

Nå er Firefox 3.1 beta ute

Enkelte journalister annonserte utgivelsen av Firefox 3.1 beta allerede i juni. Det var basert på en misforståelse, men nå er den altså faktisk ute.

Etter en lang prosess med å få Firefox 3.0 stabil blir den første oppfølgeren en samling med en rekke funksjoner som man ikke fikk ferdig til 3.0-utgaven. Vi kan med andre ord forvente mye nytt i Firefox 3.1, og denne første betaversjonen viser frem mange av nyhetene. Forvent likevel ikke at du ser forskjeller umiddelbart – mange av nyhetene ligger «under panseret», og vil først merkes av vanlige brukere etterhvert som websider gjør nytte av de nye mulighetene Firefox 3.1 gir.

Her er de viktigste nyhetene i Firefox 3.1 beta 1:

 • Forbedring av web-standarder i layoutmotoren (Gecko)
 • Økt støtte for CSS 2.1 og CSS 3
 • Ny funksjon for å bytte mellom faner, som gir forhåndsvisning av innholdet i fanen
 • Forbedret kontroll over det smarte adressefeltet (Awsome bar)
 • Støtte for nye webteknologier som video- og audio-elementer, Geolokalisering, SVG transformering, offline-støtte for webapplikasjoner, og mye mer.

Husk følgende dersom du ønsker å laste ned og teste Firefox 3.1 beta 1:

 • Dette er en testversjon, beregnet for folk som vil teste programmet og rapportere feil, og for webutviklere, ikke beregnet for daglig bruk av vanlige brukere
 • Utvidelser vil muligens ikke fungere i testversjonen

Hvis du har det i bakhodet kan du finne Firefox 3.1 beta 1 her.

4 comments on “Nå er Firefox 3.1 beta ute”

 1. Svein Byholt wrote on

  Prøver å se Se opptak Volvo Ocean Race får da meldingen : Din nettleser støtter ikke visning av denne videoen. Videoen er rettighetsbeskyttet med DRM-teknologi (Digital Rights Management) fra Windows Media, og fungerer kun i Internet Explorer i Windows. Gå hit for å lese mer om DRM. Hva må jeg gjøre ? Internet Explorer i Windows virker ikke på maskinen : Da får jeg denne meldingen : Internet Explorer har sluttet å virke Et problem førte til at programmet sluttet å fungere som det skal . Programmet vil bli lukket , og du vil få beskjed hvis en løsning er tilgjengelig . P.g.a. at Norge er et lite land , gidder ikke Microsoft å reparere
  dette !

  mvh
  Svein Byholt
  Heibøveien 4
  3788 Stabbestad
  35987154

 2. HOWIE wrote on

  hvor er det man laster ned firefox 3,1 da?

 3. Lasse Marøen wrote on

  Svein: Enkelte tilbydere av video på nett legger dessverre ut løsninger som kun fungerer på Internet Explorer. Da brukes teknologi som er spesifikk for Microsofts produkter, slik at andre nettleserprodusenter ikke har mulighet for å støtte det. Det er vanskelig å gjøre noe med dette bortsett fra å kontakte de som tilbyr tjenesten og be de om å velge en teknologi som ikke utelukker Firefox-brukere. Det finnes flere hundre millioner av oss nå etterhvert, så det kan lønne seg å ikke stenge oss ute.

  Howie: Den endelige versjonen av Firefox 3.1 er ikke klar, men prøveversjonen Firefox 3.1 beta 1 finner du ved å klikke på linken nederst i innlegget.

 4. Azem Selaci wrote on

  Når jeg åpner firefox så står det sånn programfeil.

  Instruksjonen i «0x0079a4fa» refererte til adresse «0x5f130f5a». Minnet kunne ikke være «read». Klikk OK for å avslutte programmet.

  Hva skal jeg gjøre for’no ? Hvordan løser jeg dette problemet ?