Categories: Diverse

Chrome stjeler brukere fra IE, ikke Firefox

Da Google for ikke så lenge siden lanserte sin egen nettleser, Chrome, var det enkelte som fryktet at den nye nettleseren primært ville få sine brukere fra folk som byttet over fra Firefox, og dermed ville ha liten innvirkning på den store andelen brukere Internet Explorer har. En artikkel jeg kom over (via Just Browsing) viser til statistikk som tyder på det stikk motsatte.

Ifølge statistikken artikkelen viser til gikk Internet Explorers andel ned med 1,7 % til 71 %, mens de alternative nettleserne Firefox (opp 0,3 % til 19,5 %), Safari og Opera økte. Chrome ligger på ca. 1 %.

Artikkelskribenten gjetter at oppmerksomheten rundt Chrome gjorde folk mer oppmerksom på at det finnes alternativer til Internet Explorer, og at dette også hjelper andre nettlesere.

Nå er det litt tidlig å trekke konklusjoner om hvilken effekt Chrome får i det lange løp. Dessuten er statistikker over hvor mange som bruker de forskjellige nettleserne ikke helt nøyaktige uansett.

Uansett vil det at en ny nettleser er på banen være en fordel for brukerne. Økt konkurranse gjør at alle leverandørene skjerper seg og anstrenger seg enda mer for å gjøre produktet best mulig. F.eks. var det ikke før Firefox fikk et betydelig antall brukere at Microsoft begynte å arbeide på Internet Explorer igjen. Mange aktører i nettlesermarkedet gir også økt fokus på bruk av standarder, slik at nettsider fungerer mest mulig likt uavhengig av hvilket operativsystem, eller endog hvilken elektronisk duppeditt du bruker.

5 comments on “Chrome stjeler brukere fra IE, ikke Firefox”

 1. Arne Hermansen wrote on

  Vil heller bruke Chrome en Firefox.
  Men nå bruker jeg IE8.

 2. Håkon (hemili) wrote on

  Eg har safari, IE8, Opera og mozilla firefox. Eg har ikkje hørt om «chrome» før. men som sagt eg bruker altid «mozilla fire fox»

 3. Tobbe wrote on

  Jeg bruker chrome, den har mest behagelig utseene.

 4. Gunnar Andreassen wrote on

  Savner mer info rettet mot IE-brukere (som meg selv) om man bør og hvordan man bytter til Firefox.

 5. Reidar Djupvik wrote on

  Gunnar: Er det noe spesielt du tenker på i den forbindelse? Når du installerer Firefox, får du muligheten til å sette den som standard nettleser i Windows. Ellers finnes det en del informasjon om fordelene med Firefox her: http://mozilla-europe.org/no/firefox/