Firefox 3.1 beta er ikke ute

Lasse Marøen

3

En åpen utviklingsprosess, slik som Mozillaproduktene har, har mange fordeler både for utviklere og brukere. Samtidig har det noen ulemper. En av disse er at folk lett kan misforstå den informasjonen de finner. En klassisk misforståelse er den at enkelte alltid tror en utgivelse etterfølges av neste versjon dagen etter.

Dette har en veldig enkel forklaring. Utvikling foregår hele tiden. For at de som tester skal kunne være a jour med testingen hele tiden lages det hele tiden nye utgaver av programmene, såkalte “nightly builds”. En av de første tingene man klarer å endre er versjonsnummeret. Det vil si at dagen etter at f.eks versjon 7 av et program er gitt ut er det godt mulig at det kommer nightly builds som er merket med versjon 8. Men det betyr ikke at versjon 8 er utgitt. Det betyr bare at man har endret versjonsnummeret i koden. Og det betyr forsåvidt at man såvidt er begynt med versjon 8.

Så, når ITpro.no skriver at Firefox 3.1 beta er ute er det ikke fri fantasi, det er heller ikke i nærheten av å være sant, det er bare et resultat av en journalist som har funnet noe informasjon, misforstått, latt være å sjekke, og skrevet og publisert en artikkel.

Det journalisten fant var at filene her:

http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/nightly/latest-trunk/

..var merket med 3.1a1pre, altså pre alpha 1, ikke beta. Katalogen de viser til inneholder ikke utgitt programvare, men programvare som er i utvikling. Du står fritt til å laste det ned og teste det dersom du er fullt klar over at dette er programvare under utvikling som kun er lagt ut for testformål, men ikke forvent at dette har de kvalitetene som betegnelsen “beta” normalt signaliserer. Dette er ikke en gang klart nok til å kalles alpha.

3 kommentarer

  1. Tilbakesporing fra Search engine optimization » Blog Archive » Firefox 3.1 beta er ikke ute ::

    […] at Firefox 3. 1 beta er ute er det ikke fri fantasi, det er heller ikke i n

  2. Kris skrev den :

    Den er så ute at det er sykt jeg har den jo !

  3. hogne skrev den ::

    går det ikke, å installere firefox 3.1 ????