Categories: Firefox Utvidelser

Vit hva du klikker på

Hender det at du nøler litt før du klikker på en link? Det er ikke alle linker som er så enkle at de fører til en helt vanlig webside. Linken kan føre til et pdf-dokument, en epost, et regneark, et videoklipp, etc. I tillegg kan det være greit å vite om linken åpner i et eget vindu eller fane, og  om det er en intern link på nettstedet du er på, eller om den fører deg til et annet nettsted.

Nettlesere har stort sett alltid gitt deg to hint til hva som skjuler seg bak en link. Pekeren skifter, vanligvis til en hånd, og adressen som linken peker til vises frem, vanligvis i statusfeltet nederst i nettleservinduet. Bortsett fra det vet du ingenting før du klikker.

Link Alert er en utvidelse til Firefox som løser dette problemet. Med Link Alert får du vite hva som skjuler seg bak en link ved hjelp av et ikon ved siden av musepekeren. I tillegg til alt jeg nevnte i første avsnitt viser den også om en link er generert av javascript, om det fører til en Firefox-utvidelse, om det ligger en RSS-kilde på andre siden av linken, og mye mer.

Link Alert fungerer med alle versjoner av Firefox, også prøveversjonene av Firefox 3.

2 comments on “Vit hva du klikker på”

  1. Fiergyder wrote on

    Hi, I’m a new operator, fair-minded registered on your forum. I assumption for your dispatch, I chose the normal area – this.
    warm monicker – firefox.no.

  2. Jens Erik Bjønness wrote on

    Hi! I’ve tried to install LinkAlert in my 3.1b2 (Norwegian, Bokmål), but I’ve got the message: This add-on is for older versions of Firefox. What can I do?