Categories: Firefox Tips

Hjelp med å oversette Mozilla Support til norsk

Mozilla Support er den nye supportressursen for Firefox på web. Den er under oppbygging nå, og inneholder allerede en rekke nyttige artikler.

Et vanlig problem med slike ressurser er at de stort sett kun finnes på engelsk. Mange leser engelsk godt, men de fleste nordmenn vil nok foretrekke å bruke en ressurs på sitt eget morsmål. Spesielt når man skal finne ut av en eller annen problemstilling der man kanskje er usikker på rett terminologi.

Derfor er det fint at Mozilla Support er lagt opp til å være flerspråklig, med et lett system for å oversette artikler til norsk. Noen artikler er allerede oversatt til norsk, men det gjenstår mange. Mange Firefox-brukere ønsker å bidra til arbeidet med Firefox, men synes den tekniske terskelen er for høy. På Mozilla Support er det svært enkelt å å bidra.

Slik gjør du det:

  1. Gå inn på det norske området på Mozilla Support
  2. Klikk på en artikkel
  3. Klikk på «translate this page»
  4. Registrer deg som bruker
  5. Logg inn
  6. Oversett

Dette er en ypperlig anledning til å bidra til en nyttig ressurs for andre Firefox-brukere!