Categories: Firefox Nyheter

Firefox 3 er på vei

Den nye versjonen av Firefox har vært under utvikling i mange år nå, siden før utgivelsen av Firefox 2. Dette er fordi den nye versjonen har med seg store endringer «under panseret» som har vært utviklet parallelt med den ordinære utviklingen. Disse endringene skal gi et nettleser som er enda bedre på å støtte de nyeste webteknologiene, samtidig som den skal være raskere og mer stabil enn sin forgjenger.

En ny versjon av et så stort produkt som Firefox krever mye testing. Utviklingen av Mozilla-produkter er mye basert på at frivillige verden over er med på å teste og gi tilbakemeldinger om produktene mens de utvikles. Firefox 3 har vært gjennom fem betaversjoner som har vært gjort tilgjengelig for testing. Etter beta 5 har man nå valgt å gi ut Firefox 3 Release Candidate 1.

Betegnelsen Release Candidate signaliserer at Firefox 3 regnes for å være nokså klar. Det blir som å si «hvis ingen finner noen store feil med denne blir den til Firefox 3». Hvis du laster ned og tar i bruk Firefox 3 RC 1 kan det altså hende at du sitter med den endelige versjonen av Firefox 3.

Det er imidlertid viktig å være klar over at dette kun er testversjoner -ikke endelige versjoner. Dermed kan det finnes alvorlige feil. Man risikerer også at utvidelser og plugins ikke fungerer i den nye versjonen. Du bør dermed kun laste ned Firefox 3 RC 1 dersom du er innstilt på å teste det nye produktet. Hvis du bare vil ha en stabil og god nettleser til vanlig bruk, så vent heller et par uker på den endelige versjonen.

De dristige kan laste ned Firefox 3 Release Candidate 1 her.

Firefox 3 bringer med seg en rekke spennende nyheter. Mange av de er omtalt i denne bildeserien hos Computerworld.